GTranslate

 

Ma 2018. február 20., kedd, Aladár és Álmos napja van.
Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás
PDF Nyomtatás E-mail

Várhatóan járási székhely lesz Sárospatak

A közelmúltban Keszthelyen tartották a 19. Jegyzői és Közigazgatás Konferenciát, ahol Sárospatak jegyzője dr.Komáromi Éva is részt vett, s az ott elhangzottakról tájékoztatást tartott a sárospataki kistérség Jegyzői Kollégiumának ülésén.

A jövő év elején várhatóan megjelenik a járások felállításáról szóló törvény és ennek a végrehajtási rendeletei. Ez a jogszabály fogja részletesen, pontosan rögzíteni azt, hogy mely települések lesznek járási székhely ranggal rendelkező települések. 
A városi hivatalok is jelentős feladatokat fognak átadni a járási székhelyeknek. Értendőek ezalatt azok az államigazgatási feladat- és hatáskörök, amelyeket jelenleg kistérségi szinten látnak el. Ebbe a körbe Sárospatak is bele fog tartozni, hiszen az okmányirodai, illetve kiemelt elsőfokú építésügyi igazgatási feladatokat, valamint a gyámhivatali teendőket kistérségi szinten látjuk el, s ezek a tevékenységek várhatóan átkerülnek majd a járási székhelyi hivatalhoz.

2011. szeptember 30.

 
PDF Nyomtatás E-mail

Hercegkúton került lebonyolításra a Társulási Tanács soron következő ülése

A hagyományt folytatva, a 2011. szeptember 21-én, vidéki helyszínen, ezúttal Hercegkút településen került összehívásra a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsának ülése. A tanácsülést megelőzően Demeter Ervin kormánymegbízott érkezett a községbe, ahol a jelenlévő polgármestereket tájékoztatta a közigazgatás közeljövőben történő átszervezéséről. A napirendek megtárgyalását követően pedig Hercegkút nemrég megválasztott polgármestere és jegyzője mutatta be a település értékeit a résztvevőknek.

Minden szempontból rendhagyó és különleges ülést tartott a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa 2011. szeptember 21-én Hercegkúton. A megszokottól eltérően a délutáni órákban kezdődött az ülés és a szívélyes vendéglátásnak köszönhetően késő estig élvezhették a meghívottak a település vendégszeretetét.

Délután 2 órától Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye Kormányhivatalát vezető kormánymegbízott tartott tájékoztatást az önkormányzatokat érintő várható változásokról, a közigazgatás átalakítását célzó kormányzati szándékról, különös tekintettel a járások kialakításának várható módjáról.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Megválasztották Hercegkút új polgármesterét

A közelmúltban lemondott tisztségéről Rák József, Hercegkút polgármestere, aki több cikluson keresztül vezette a települést, ezért augusztus 7-én polgármester-választást tartottak a községben.

A megadott határidőig csak egy jelölt jelezte indulási szándékát a polgármesteri posztra Rák József személyében, aki névrokona a lemondott települési vezetőnek. A polgármester-választást követően Dr. Stumpf Enikő, Hercegkút jegyzője elmondta: este hét óráig a szavazásra jogosul 575 hercegkúti választópolgárból 265-en adták le szavazatukat, ami 46 százalékos résztvételnek felel meg.

Az érvényes szavazatok száma 261 volt, így mától a település új polgármestere Rák József, aki augusztus 15-én, Hercegkút Napján teszi le a polgármesteri esküt.

 
PDF Nyomtatás E-mail

Kistérségi Tanácsülést tartottak Háromhután

2011. június 29-én tartotta soron következő ülését a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa, mely összejövetelre immár hagyományosan külső helyszínen, ezúttal Háromhuta településen került sor. A rendezvény különlegességét biztosította, hogy a Társulási Tanács ezen a napon búcsúzott el a nyugállományba vonult Rák József alelnök Úrtól, akinek ezúton is jó egészséget és hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánunk!

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Tombolj idén is a ZEneMPLÉN Fesztiválon

A rock zenét kedvelők (és persze nem csak ők) tudhatják már, hogy a nyár közepén Hercegkúton a helyük, ha egy kis tombolásra, kikapcsolódásra vágynak. A Zenemplén Fesztivál 2006 július 8-án indult útjára, így ez már a hatodik alkalom, hogy megrendezésre kerül szokott helyén, a hercegkúti Sportpályán. Paddy and the Rats, Zepultúra, az AB/CD  és az évek óta a rendezvényt záró Hollywood Rose is jelen lesz a fesztivál színpadán. Az idei év különlegessége a nulladik nap bevezetése, ahol a Fáziskésés zenekar 10. jubileumi koncertjén vehettek részt. A részletekről Markovics Ádám, a Zenemplén Egyesület tagja mesélt.


 


Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Kistérségi rendezvények a A Művelődés Háza és Könyvtára szervezésében

A Művelődés Háza és Könyvtára a 15 kistérségi település vezetőjének támogatása mellett 2011 februárjától a mozgókönyvtári szolgáltatások mellett a kistérségi közművelődési feladatellátásban is aktívan részt vesz. Teszi ezt, oly módon, hogy a települések vezetőivel, lelkes könyvtárosaival, iskola igazgatóival közösen egyeztetve programokat, rendezvényeket szerveznek, alapozva az intézmény szakmai és technikai hátterére - Csatlósné Komáromi Katalin, igazgatónő...

 

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Lemondott a hercegkúti polgármester

Rák József hivatalosan is bejelentette lemondását.

A legutóbbi hercegkúti testületi ülés végén Rák József hivatalosan bejelentette, lemond polgármesteri tisztségéről – tudtuk meg dr. Stumpf Enikő körjegyzőtől. Rák József megköszönte mindenkinek az együttműködést, a felelősségteljes gondolkodást azért, hogy Hercegkút élhető település legyen. A polgármesteri tisztség ellátásáról szóló törvény szerint a polgármester tisztsége az írásbeli nyilatkozat aláírásának napjával szűnik meg, a polgármester tisztségének megszűnése esetén 8 napon belül átadja munkakörét az alpolgármesternek, ami azóta már meg is történt, ezért az időközi választásig Götz István alpolgármester látja el a polgármesteri teendőket. Az időközi polgármester választást – amelynek kiadásait az állami költségvetés finanszírozza – augusztus 7-én tartják Hercegkúton.

(forrás: Borsod Online - www.boon.hu)

 

 
PDF Nyomtatás E-mail

Szociális kisegítőket foglalkoztat a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás

 

TÁMOP-5.1.1-09/6-2010-0017 számmal nyertes pályázatot valósít meg a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás. A „képzés-foglalkoztatás hátrányos helyzetűeknek” című TÁMOP felhívásra pályázott a Társulás még 2010. év elején. A hosszas bírálati és szerződéskötési folyamatot követően, 2011. március 1 és 2013. február 28 között, 75 919 045 Ft összköltséggel megvalósulhat a „Szociális ellátás fejlesztése a Sárospataki kistérségben” című projekt.

A Sárospataki kistérségben hatalmas igény mutatkozik az idős, beteg emberek segítését célzó szolgáltatásokra. A fiatalok többsége a jobb megélhetés reményében elhagyta térségünket, nagyvárosokba, vagy külföldre költöztek. Idős hozzátartozóik azonban itt maradtak és közülük egyre többen szorulnak segítségre. Itt nemcsak egészségügyi ellátásukról van szó, hanem minden olyan feladat ellátásáról, melyet fizikailag vagy mentálisan már nem tudnak önállóan ellátni. Sokszor jól jönne nekik a segítség a ház körüli munkák elvégzésében, lakókörnyezetük tisztán tartásában, vagy egyszerűen csak problémáik megosztásában, kibeszélésében.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Erdőhorvátiban tartott ülést a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa.

2010. április 20-án tartotta soron következő ülését a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa. A tavalyi évben elkezdett hagyományokat folytatva, ismét kihelyezett ülésre került sor, melynek elsődleges célja, hogy a társulás tagjai és a meghívott vendégek minél jobban megismerhessék az egyes tagtelepülések értékeit. A mostani ülésen Erdőhorváti település önkormányzata vállalta a vendéglátói szerepkört, melyet ezúton is köszönünk Takács Gábor polgármester úrnak, Dr. Kiss Anita körjegyzőnek és a polgármesteri hivatal valamennyi dolgozójának.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

MEGHÍVÓ ÉS REGISZTRÁCIÓS FELHÍVÁS VÁLLALKOZÓI FÓRUMRA

Az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség (NORDA) regionális vállalkozói fórumot szervez, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A vállalkozói fórum célja, hogy a régió vállalkozásai az Új Széchenyi Tervről, a pályázati lehetőségekről hiteles, pontos információkat, a pályázáshoz kapcsolódóan pedig szakszerű segítséget kapjanak. Mindezzel elősegítve azt, hogy a régió fejlesztési terveihez minél jobban illeszkedő és minél jobb minőségű pályázatok kerüljenek benyújtásra. Az Új Széchenyi Terv elérhető pályázatainak népszerűsítése mellett a fórumsorozat másik kiemelt témája az, hogy a pályázatokhoz szükséges önerőt milyen forrásokból tudják biztosítani a vállalkozások. A pályázás során ugyanis a vállalkozások számára ez sokszor igen komoly problémát jelent. Számos esetben előfordul, hogy a pályázóknak azért kell lemondaniuk a részükre korábban megítélt támogatásról, mert a projektekhez szükséges önerőt nem tudják biztosítani. A fórumsorozat kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy ezekre a problémákra is megoldási lehetőségeket, hatékony segítséget, naprakész információkat kapjanak a vállalkozások.

A pályázatokkal kapcsolatos tájékoztatást az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Becsó Zsolt és az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség operatív igazgatója, Kormány Krisztián fogják nyújtani, míg a projektfinanszírozásról és hitellehetőségekről meghívott szakemberek fognak előadást tartani.

A fórum ideje és helye:

Időpont: 2011. április 15.; 09.30-tól

Helyszín: Miskolc, Megyeháza (Városház tér 1.)

 

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Elfogadták a Kistérségi Társulás 2011. évi költségvetését

A Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa legutóbbi ülésén a 2011. évi költségvetést tárgyalta a legfontosabb napirendi pontként. Nem áll jobban a kistérség, mint ahogy az őt alkotó települések, hasonló a költségvetése is, annyiban talán jobb, hogy sikerül egy 0 közeli állapotra kihozni. A bizottságok tárgyalták, illetve a Jegyzői Kollégium véleményezte, ezek alapján egyhangúlag fogadta el a tanács a 2011. évi költségvetést – számolt be az ülésen történtekről Aros János polgármester, a Kistérségi Tanács elnöke…

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

"Ne féljenek a Hegyalján élők" - ülésezett a Sárospataki Kistérség védelmi bizottsága.

Tolcsván tartotta kihelyezett ülését a Sárospataki Kistérség védelmi bizottsága. Tolcsva és Vámosújfalu halmozottan részesült a 2010-es árvizekből, bár ebből a szempontból Erdőhorvátit sem szabad elhanyagolni. Ez a három település található annak a völgynek az alján amelyre Háromhuta, Komlóska és Baskó felől rázúdult az áradat négy alkalommal is. Abból a megfontolásból tartottak most védelmi bizottsági ülést Tolcsván, hogy megvitassák az érintett szakemberekkel, mit lehetne tenni azért, hogy hasonló természeti katasztrófák ne érhessék váratlanul a hegyaljlaiakat, vagy ahogy Verbovszki Károly Háromhuta polgármestere fogalmazott, ne féljenek a Hegyalján élők.

 

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Csatlakozásra buzdít a Sárospatak és Környéke Turizmusáért Egyesület új elnöke

A Sárospatak és Környéke Turizmusáért Egyesület 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy elősegítse a Sárospatak és környéke turisztikai desztináció iránt érdeklődő, ide látogatásukat tervező turisták tájékozódását, a 33 településre kiterjedő működési területünk: a Bodrogköz, a Tokaj-hegyalja északi, illetve a Zempléni-hegység délkeleti része  turizmusának fejlődését, a városban és környezetében működő turisztikai szolgáltatók együttműködését, kezdte felhívását Dr. Dankó László, az egyesület 2010. november 30-án megválasztott elnöke...

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 3
  • посуда оптом
  • ландшафтный дизайн Днепропетровск
  • жалюзи Днепропетровск
  • откосы Днепропетровск
  • ремонт квартир Днепропетровск
  • мебель для аптек
  • квартира днепропетровск посуточно
  • ораторское искусство днепропетровск
  • тренинги днепропетровск
  • бизнес портал