GTranslate

 

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van.
Hírek
PDF Nyomtatás E-mail

Fejlesztés az ACÉLFORG Bt-nél az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával

Bodrogolasziban működik az ACÉLFORG Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., mely gépi forgácsolással, fémmegmunkálással foglalkozik. Főként csapágyak, csapszegek, tengelyek, kengyelek, műanyag és réz gépalkatrészek, hengerek; fogas- és lánckerekek gyártásával foglalkozik a vállalkozás, mely gépparkjának fejlesztése érdekében sikeresen pályázott a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-ben jogcímen meghirdetett pályázati kiírás keretében.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Fogadóórát tart Sárospatakon az Egyenlő Bánásmód Hatóság

Mint azt az elmúlt években már megszokhatta a kistérség lakossága, évente egyszer Sárospatakra települ a az Egyenlő Bánásmód Hatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei referense, hogy ingyenes jogi tanáccsal lásson el  mindenkit akivel szemben diszkriminatív intézkedést alkalmaztak, vagy úgy érzi sérültek esélyegyenlőségi jogai munkahelyén, ügyintézése során, stb.

Az idén 2012. november 26-án (hétfőn) tart fogadónapot Dr. Hronszky Regina a Sárospataki Polgármesteri Hivatalban.

 
PDF Nyomtatás E-mail

A megszűnésről tárgyalt a Kistérségi Társulás Tanácsa

 

A kistérségi társulások életében 2013. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe, ennek kapcsán a Sárospatak Város Polgármesteri Hivatal dísztermében tartott rendkívüli tanácsülést 2012. október 16-án a Sárospataki Kistérségi Társulás Tanácsa. Több fontos napirendi pont volt, ám az egyik legfontosabb az volt, hogy hogyan tovább 2013. január 1-jétől – kezdte beszámolóját az ülésről Aros János, a Tanács elnöke…

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Megvalósult az Esélyegyenlőségért Alapítvány „Biztos Kezdet Segítése” című foglalkoztatási projektje!


Sorra fejeződnek be a Sárospataki kistérség LHH programcsomagjának keretében megvalósított projektek. Most az Esélyegyenlőségért Alapítvány által megvalósított TÁMOP 5.1.1-09/9-2009-0003 jelű „Biztos Kezdet Segítése” – Foglalkoztatási program elemeiről kaptunk tájékoztatást.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Újabb sikeres projekt valósult meg az LHH program keretében

A Zemplén Régióért Egyesület „Vissza a szülőföldre, Zemplénbe” kétéves kistérségi TÁMOP programja zárásaként 2012. június 15.-én sajtótájékoztatót és projektzáró rendezvényt tartott Sárospatakon. Dr. Dankó László projektmenedzser a kétéves projekt indítékait, eredményeit a következőkben foglalta össze:

A periférikus térségekből felsőfokú tanulmányokat folytató fiatalok - kellő számban - sem a gyakorlati helyek, sem a tanulmányaik utáni pályakezdéshez nem találnak a képzettségüknek, elképzeléseiknek megfelelő fogadó helyet, s ezért más régiókban, a fővárosban, vagy külföldön keresnek és találnak munkát.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

 

Helyismereti és műveltségi vetélkedő Tolcsván Európai Uniós támogatással

A sárospataki Családsegítő- és Pedagógiai Szakszolgálat még 2010-ben nyert támogatást a leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatási programjában (LHH), a TÁMOP 3.3.7-09/1 konstrukcióban benyújtott pályázatán.

A „Pedagógiai Szakszolgáltatás és Könyvtári Szolgáltatások fejlesztése a Sárospataki kistérségben” című projekt 2010. július 1 és 2012. augusztus 31 között valósul meg, melynek egyik eleme a könyvtári szolgáltatások megismertetése, megkedveltetése a lakossággal, különösen az általános iskolás korosztállyal. Ennek kapcsán olyan könyvtár használatát feltételező helytörténeti, helyismereti vetélkedők szervezésére kerül sor a kistérség több településén, melynek során a tanulók játékos formában mérhetik össze általános műveltségüket és településük ismeretét.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

5 éves a kistérség könyvtárosait összefogó Olvasószolgálati és Helyismereti Műhely


Április utolsó péntekén ismét vendégségbe hívtuk a sárospataki kistérség könyvtárosait, közművelődési szakembereit. A könyvtárosi műhelymunka keretében a Közkincs-kerekasztal 2012. évi első ülésére is sor került - küldte a tudósítást a könyvtár vezetője...

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Ülésezett a Jegyzői Kollégium és a Társulási Tanács

A Kistérségi Jegyzői Kollégiumot 2012. április 16-án, délután, a Társulási Tanácsülést 2012. április 17-én, délelőtt tartottuk meg. A Jegyzői Kollégiumi ülésén valamennyi napirendi pontot megtárgyaltuk, melyek között legtöbb az előző évi zárszámadással és az egyes szolgáltatásokkal kapcsolatos beszámolókkal foglalkozott – számolt be az ülésről dr.Komáromi Éva, a Kollégium elnöke…

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Komlóska látta vendégül a Kistérségi Társulás Tanácsát

A 2011-es év utolsó Társulási Tanácsülése november 30-án került lebonyolításra, melynek ezúttal Komlóska adott otthont.

A Tanács megtárgyalta az aktuális, folyamatban lévő ügyeket, így a Társulás 2011. III. negyedévi előirányzat módosításáról, a 2011. I-III. negyedévi költségvetés alakulásáról, a 2012. évi költségvetési koncepcióról, a Társulás és a Munkaszervezet 2012. évi belső ellenőrzési tervéről, a Társulási Megállapodás kiegészítéséről szóló előterjesztéseket. Döntött beadás előtti LEADER pályázatok támogatásáról, valamint tájékoztatást hallgatott meg a megvalósítás alatt álló TÁMOP projekt alakulásáról.

A szakmai munka befejezését követően - a hagyományokhoz hűen - a vendéglátó település polgármestere egy rövid sétára hívta a résztvevőket, mely során megtekinthettük Komlóska nevezetességeit, értékeit.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Várhatóan járási székhely lesz Sárospatak

A közelmúltban Keszthelyen tartották a 19. Jegyzői és Közigazgatás Konferenciát, ahol Sárospatak jegyzője dr.Komáromi Éva is részt vett, s az ott elhangzottakról tájékoztatást tartott a sárospataki kistérség Jegyzői Kollégiumának ülésén.

A jövő év elején várhatóan megjelenik a járások felállításáról szóló törvény és ennek a végrehajtási rendeletei. Ez a jogszabály fogja részletesen, pontosan rögzíteni azt, hogy mely települések lesznek járási székhely ranggal rendelkező települések. 
A városi hivatalok is jelentős feladatokat fognak átadni a járási székhelyeknek. Értendőek ezalatt azok az államigazgatási feladat- és hatáskörök, amelyeket jelenleg kistérségi szinten látnak el. Ebbe a körbe Sárospatak is bele fog tartozni, hiszen az okmányirodai, illetve kiemelt elsőfokú építésügyi igazgatási feladatokat, valamint a gyámhivatali teendőket kistérségi szinten látjuk el, s ezek a tevékenységek várhatóan átkerülnek majd a járási székhelyi hivatalhoz.

2011. szeptember 30.

 
PDF Nyomtatás E-mail

Hercegkúton került lebonyolításra a Társulási Tanács soron következő ülése

A hagyományt folytatva, a 2011. szeptember 21-én, vidéki helyszínen, ezúttal Hercegkút településen került összehívásra a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsának ülése. A tanácsülést megelőzően Demeter Ervin kormánymegbízott érkezett a községbe, ahol a jelenlévő polgármestereket tájékoztatta a közigazgatás közeljövőben történő átszervezéséről. A napirendek megtárgyalását követően pedig Hercegkút nemrég megválasztott polgármestere és jegyzője mutatta be a település értékeit a résztvevőknek.

Minden szempontból rendhagyó és különleges ülést tartott a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa 2011. szeptember 21-én Hercegkúton. A megszokottól eltérően a délutáni órákban kezdődött az ülés és a szívélyes vendéglátásnak köszönhetően késő estig élvezhették a meghívottak a település vendégszeretetét.

Délután 2 órától Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye Kormányhivatalát vezető kormánymegbízott tartott tájékoztatást az önkormányzatokat érintő várható változásokról, a közigazgatás átalakítását célzó kormányzati szándékról, különös tekintettel a járások kialakításának várható módjáról.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Megválasztották Hercegkút új polgármesterét

A közelmúltban lemondott tisztségéről Rák József, Hercegkút polgármestere, aki több cikluson keresztül vezette a települést, ezért augusztus 7-én polgármester-választást tartottak a községben.

A megadott határidőig csak egy jelölt jelezte indulási szándékát a polgármesteri posztra Rák József személyében, aki névrokona a lemondott települési vezetőnek. A polgármester-választást követően Dr. Stumpf Enikő, Hercegkút jegyzője elmondta: este hét óráig a szavazásra jogosul 575 hercegkúti választópolgárból 265-en adták le szavazatukat, ami 46 százalékos résztvételnek felel meg.

Az érvényes szavazatok száma 261 volt, így mától a település új polgármestere Rák József, aki augusztus 15-én, Hercegkút Napján teszi le a polgármesteri esküt.

 
PDF Nyomtatás E-mail

Kistérségi Tanácsülést tartottak Háromhután

2011. június 29-én tartotta soron következő ülését a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa, mely összejövetelre immár hagyományosan külső helyszínen, ezúttal Háromhuta településen került sor. A rendezvény különlegességét biztosította, hogy a Társulási Tanács ezen a napon búcsúzott el a nyugállományba vonult Rák József alelnök Úrtól, akinek ezúton is jó egészséget és hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánunk!

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Tombolj idén is a ZEneMPLÉN Fesztiválon

A rock zenét kedvelők (és persze nem csak ők) tudhatják már, hogy a nyár közepén Hercegkúton a helyük, ha egy kis tombolásra, kikapcsolódásra vágynak. A Zenemplén Fesztivál 2006 július 8-án indult útjára, így ez már a hatodik alkalom, hogy megrendezésre kerül szokott helyén, a hercegkúti Sportpályán. Paddy and the Rats, Zepultúra, az AB/CD  és az évek óta a rendezvényt záró Hollywood Rose is jelen lesz a fesztivál színpadán. Az idei év különlegessége a nulladik nap bevezetése, ahol a Fáziskésés zenekar 10. jubileumi koncertjén vehettek részt. A részletekről Markovics Ádám, a Zenemplén Egyesület tagja mesélt.


 


Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Kistérségi rendezvények a A Művelődés Háza és Könyvtára szervezésében

A Művelődés Háza és Könyvtára a 15 kistérségi település vezetőjének támogatása mellett 2011 februárjától a mozgókönyvtári szolgáltatások mellett a kistérségi közművelődési feladatellátásban is aktívan részt vesz. Teszi ezt, oly módon, hogy a települések vezetőivel, lelkes könyvtárosaival, iskola igazgatóival közösen egyeztetve programokat, rendezvényeket szerveznek, alapozva az intézmény szakmai és technikai hátterére - Csatlósné Komáromi Katalin, igazgatónő...

 

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Lemondott a hercegkúti polgármester

Rák József hivatalosan is bejelentette lemondását.

A legutóbbi hercegkúti testületi ülés végén Rák József hivatalosan bejelentette, lemond polgármesteri tisztségéről – tudtuk meg dr. Stumpf Enikő körjegyzőtől. Rák József megköszönte mindenkinek az együttműködést, a felelősségteljes gondolkodást azért, hogy Hercegkút élhető település legyen. A polgármesteri tisztség ellátásáról szóló törvény szerint a polgármester tisztsége az írásbeli nyilatkozat aláírásának napjával szűnik meg, a polgármester tisztségének megszűnése esetén 8 napon belül átadja munkakörét az alpolgármesternek, ami azóta már meg is történt, ezért az időközi választásig Götz István alpolgármester látja el a polgármesteri teendőket. Az időközi polgármester választást – amelynek kiadásait az állami költségvetés finanszírozza – augusztus 7-én tartják Hercegkúton.

(forrás: Borsod Online - www.boon.hu)

 

 
PDF Nyomtatás E-mail

Erdőhorvátiban tartott ülést a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa.

2010. április 20-án tartotta soron következő ülését a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa. A tavalyi évben elkezdett hagyományokat folytatva, ismét kihelyezett ülésre került sor, melynek elsődleges célja, hogy a társulás tagjai és a meghívott vendégek minél jobban megismerhessék az egyes tagtelepülések értékeit. A mostani ülésen Erdőhorváti település önkormányzata vállalta a vendéglátói szerepkört, melyet ezúton is köszönünk Takács Gábor polgármester úrnak, Dr. Kiss Anita körjegyzőnek és a polgármesteri hivatal valamennyi dolgozójának.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

MEGHÍVÓ ÉS REGISZTRÁCIÓS FELHÍVÁS VÁLLALKOZÓI FÓRUMRA

Az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség (NORDA) regionális vállalkozói fórumot szervez, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A vállalkozói fórum célja, hogy a régió vállalkozásai az Új Széchenyi Tervről, a pályázati lehetőségekről hiteles, pontos információkat, a pályázáshoz kapcsolódóan pedig szakszerű segítséget kapjanak. Mindezzel elősegítve azt, hogy a régió fejlesztési terveihez minél jobban illeszkedő és minél jobb minőségű pályázatok kerüljenek benyújtásra. Az Új Széchenyi Terv elérhető pályázatainak népszerűsítése mellett a fórumsorozat másik kiemelt témája az, hogy a pályázatokhoz szükséges önerőt milyen forrásokból tudják biztosítani a vállalkozások. A pályázás során ugyanis a vállalkozások számára ez sokszor igen komoly problémát jelent. Számos esetben előfordul, hogy a pályázóknak azért kell lemondaniuk a részükre korábban megítélt támogatásról, mert a projektekhez szükséges önerőt nem tudják biztosítani. A fórumsorozat kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy ezekre a problémákra is megoldási lehetőségeket, hatékony segítséget, naprakész információkat kapjanak a vállalkozások.

A pályázatokkal kapcsolatos tájékoztatást az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Becsó Zsolt és az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség operatív igazgatója, Kormány Krisztián fogják nyújtani, míg a projektfinanszírozásról és hitellehetőségekről meghívott szakemberek fognak előadást tartani.

A fórum ideje és helye:

Időpont: 2011. április 15.; 09.30-tól

Helyszín: Miskolc, Megyeháza (Városház tér 1.)

 

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

"Ne féljenek a Hegyalján élők" - ülésezett a Sárospataki Kistérség védelmi bizottsága.

Tolcsván tartotta kihelyezett ülését a Sárospataki Kistérség védelmi bizottsága. Tolcsva és Vámosújfalu halmozottan részesült a 2010-es árvizekből, bár ebből a szempontból Erdőhorvátit sem szabad elhanyagolni. Ez a három település található annak a völgynek az alján amelyre Háromhuta, Komlóska és Baskó felől rázúdult az áradat négy alkalommal is. Abból a megfontolásból tartottak most védelmi bizottsági ülést Tolcsván, hogy megvitassák az érintett szakemberekkel, mit lehetne tenni azért, hogy hasonló természeti katasztrófák ne érhessék váratlanul a hegyaljlaiakat, vagy ahogy Verbovszki Károly Háromhuta polgármestere fogalmazott, ne féljenek a Hegyalján élők.

 

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Elfogadták a Kistérségi Társulás 2011. évi költségvetését

A Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa legutóbbi ülésén a 2011. évi költségvetést tárgyalta a legfontosabb napirendi pontként. Nem áll jobban a kistérség, mint ahogy az őt alkotó települések, hasonló a költségvetése is, annyiban talán jobb, hogy sikerül egy 0 közeli állapotra kihozni. A bizottságok tárgyalták, illetve a Jegyzői Kollégium véleményezte, ezek alapján egyhangúlag fogadta el a tanács a 2011. évi költségvetést – számolt be az ülésen történtekről Aros János polgármester, a Kistérségi Tanács elnöke…

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Csatlakozásra buzdít a Sárospatak és Környéke Turizmusáért Egyesület új elnöke

A Sárospatak és Környéke Turizmusáért Egyesület 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy elősegítse a Sárospatak és környéke turisztikai desztináció iránt érdeklődő, ide látogatásukat tervező turisták tájékozódását, a 33 településre kiterjedő működési területünk: a Bodrogköz, a Tokaj-hegyalja északi, illetve a Zempléni-hegység délkeleti része  turizmusának fejlődését, a városban és környezetében működő turisztikai szolgáltatók együttműködését, kezdte felhívását Dr. Dankó László, az egyesület 2010. november 30-án megválasztott elnöke...

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Vezetőváltás a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezeti irodájában .

2011. január 5-én ülésezett a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás, melyen két napirendi pontot tárgyaltak. Az összehívására azért került sor, mert Pongrácz László úr, aki eddig a kistérségi irodavezetői posztot betöltötte, más munkahelyi elfoglaltságot talált Miskolcon, ahol a Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságának vezetői posztját tölti be január 1-jétől – nyilatkozta Aros János, a társulás elnöke...

A fotón, Nádasi Bálint megbízott irodavezető.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Bodrogolaszi látta vendégül a Kistérségi Társulás tanácsülését.

A Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás soron következő tanácsülése hagyományteremtő céllal nem a kistérségi központban, hanem Bodrogolaszi községben került megrendezésre. A munka mellett így a település megismerésére és egy munkaebéd elfogyasztására is lehetősége nyílt a polgármestereknek, jegyzőknek, meghívott vendégeknek....

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Tájékoztató a "Vissza a szülőföldre, Zemplénbe" projekt aktualitásairól

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Sárospataki kistérség LHH programjának keretében, 2010.09.01 és 2012.08.31 között valósul meg a TÁMOP-5.1.1-09/5-2009-0001 kódszámú, "Vissza a szülőföldre, Zemplénbe" elnevezésű Európa Uniós projekt, melynek célja a kistérségben a képzett fiatalok megtartásának, visszatérésének támogatására. A projekt aktualitásairól a következőkben számol be Dr. Dankó László, projektmenedzser a programunkhoz eddig csatlakozott foglalkoztatók és fiatalok, valamint a nyilvánosság tájékoztatása céljából.....

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Ismét fogadóórát tartott a Sárospataki kistérségben az Egyenlő Bánásmód Hatóság

A társadalom széles rétegeit érintő szolgáltatást indított útjára az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) 2009. szeptember 1-jén. A TÁMOP 5.5.5 program keretében megvalósuló „Diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és a hatósági munka erősítése” című projektjének keretében az ország valamennyi megyéjében, így Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is egyenlő bánásmód referens várta a panaszosokat, érdeklődőket, tanácsot kérőket.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

A pedagógiai szakszolgáltatás és a könyvtári szolgáltatások fejlesztése a sárospataki kistérségben

A Családsegítő és Pedagógiai Szakszolgálat megtartotta TÁMOP-3.3.7-09/1-2009 -0010. számú projektjének Nyitókonferenciáját 2010. október 20-án az Újbástya Rendezvénycentrumban - nyilatkozta Molnár Marianna....

 

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Új összetételben folytatja munkáját a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa

2010. október 27-én megtartotta az önkormányzati választásokat követõ elsõ tanácsülését a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás. Mint minden 4 éves ciklus elején, most is az új tagok köszöntésével és az új tisztségviselõk zárt ülésen történõ megválasztásával kezdõdött az ülés....

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Négy éves ciklust zárt a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa

 

2010. szeptember 20-án tartotta soron következõ, egyben az önkormányzati választásokat megelõzõ utolsó tanácsülését a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás. Mivel ebben az összetételében utoljára ült össze a Tanács, a rendes napirendi pontok megtárgyalását követõen sor került az elmúlt 4 év tapasztalatainak, sikereinek, kudarcainak összegzésére is....

Bővebben...
 


  • посуда оптом
  • ландшафтный дизайн Днепропетровск
  • жалюзи Днепропетровск
  • откосы Днепропетровск
  • ремонт квартир Днепропетровск
  • мебель для аптек
  • квартира днепропетровск посуточно
  • ораторское искусство днепропетровск
  • тренинги днепропетровск
  • бизнес портал